Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, açıklamasında, CHP’nin herkes için varız sloganı ile yola çıktığını, işçi, memur, emekli, sanayici, kadınlar, Türk, Kürt, Laz, Çerkez dini ve mezhebi ne olursa olsun, herkesi kucakladığını, demokrasi içinde herkesin özgür, kardeşçe ve onurluca yaşamasını savunduğunu vurgulayan Oran “Bölgedeki Kürt sorunu dahil, tüm sorunları CHP iktidarı çözecektir. Hem proje, hem kadro hem de samimiyet açısından buna hazırız. Bölge haklı da buna inanmaktadır. İşte AKP’nin paniğe kapılmasının, Arınç’ın çaresizce ve basit benzeştirmelerle CHP’ye yüklenmesinin nedeni budur. Çünkü, açılım adı altında dipsiz kuyuya bir taş attılar. Şimdi ne yapacaklarını şaşırmış durumdadırlar. Bunun için, CHP’yi hedef alıyorlar” dedi.
KÜRTLERLE KUCAKLAŞMAMIZDAN HUZURSUZ OLUYORLAR
Oran yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. “CHP Kürtlerle kucaklaştıkça, AKP huzursuz oluyor, ipe sapa gelmez açıklamalar yapıyor. Arınç, işine geldiğinde mecliste desteklerini almak için omuz omuza verirken işine gelmediğinde BDP’yi öcü gösterip, CHP’yi aynı çizgiye düşmekle suçluyor. Açıkça demoğoji yapıyor. CHP’nin siyasi kimliği, ülkenin sorunlarına, Kürtlere ve diğer kökenden insanlara bakış açısı çok nettir. Biz üniter devlet yapısı içinde, kökeni ne olursa olsun, demokratik ve özgür bir biçimde yaşamasını istiyoruz. Tüm insanlar, dilleri, dinleri, gelenek ve göreneklerini özgürce yaşamasını savunuyoruz. Hakkari dahil Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bugüne kadar ekonomik ve sosyal olarak geri bıraktırıldığını düşünüyoruz. Bölgede, ekonomik, sosyal, kültürel seferberlik öneriyoruz. Çözüm noktasında bölgede yoğun olarak yaşayan Kürt kardeşlerimizle elele vermiş durumdayız”dedi.
KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ARTIK CHP VAR
AKP’nin ve Arınç’ın açıklamalarının altında yatan nedenlerin CHP’nin çözüm üreten politikaları olduğuna ve bunun halktan destek görmesine bağlayan Oran şunları söyledi: “Birincisi, Kürtlere sahip çıkmak sadece AKP ve BDP’nin tekelinde değildir. CHP, ülkede yaşayan kökenleri ne olursa olsun herkesin partisidir. Kürtlerin de partisidir. CHP Kürt sorununa, demokratik ve kalıcı çözüm önerileri üretmiştir. CHP Kürt sorununu bir toplumsal mutakabat ve bütünleşme projesi olarak görmektedir. İç barışı, huzuru sağlayacağız. Bölge halkı da benimsemiştir. AKP politikaları çözüm değil, çözümsüzlüktür”
CHP’NİN EKONOMİK SOSYAL ÇÖZÜMLERİ ÜRKÜTÜYOR
Arınç’ı rahatsız eden ikinci konunun CHP’nin bu bölgelerde ciddi bir sanayi olmadığını, özel sektörü bırakalım devletin bile üretim adına taş üstüne taş koymadığını, özellikle AKP hükümetleri tarafından tarım ve hayvancılığın bitirildiğini, işsizliğin ve yoksulluğun kol gezdiğini vurgulayan Başkan oran “ CHP, ülke tarihinde ilk defa bu denli kapsamlı ve isabetli ekonomik ve sosyal projelerle bu bölgelere el atmıştır. Özel sektör yapmazsa ben yatırımlar yapacağım. İşsizliği bitireceğim. Tarım ve hayvancılığa büyük destekler aktaracağım diye yola çıkmıştır. GAP ve DAP bitireceğim diyor. Bu nedenle, CHP bölge halkı tarafından bağrına basılmıştır. İşte AKP ve sayın Arınç’ı rahatsız eden ikinci konu budur.”dedi.
BÖLGE HALKI CHP’Yİ KUCAKLADIKÇA TELAŞ BÜYÜYOR
AKP ve Arınç’a rahatsızlık veren üçüncü bir konunun ise, bölge halkı ile CHP’nin kucaklaşmasıdır. Genel Başkan Yardımcısı Oran şunları kaydetti: “Başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP’nin geçmişte bu bölgeleri ihmal ettiğini samimi bir şekilde ifade ettiğini, bu eksikliğini süratle giderdiğini söyleyen Oran “ Bu nedenle, bir ayağımız bu bölgededir. Halkın içindeyiz ve mitinglerimizden de görüldüğü gibi yoğun bir ilgi var. Her yerde CHP büyük kalabalıklar toplayıp destek görmektedir. Bu ise, hükümet ve sözcülerini rahatsız eden diğer bir konudur”
İKTİDARI KAYDETME KORKUSU
AKP, ülkeyi ekonomik olarak çıkmaza soktuğunu, yeni projeler üretemediğini, Kürt açılımı adı altında başlattıkları başı sonu belirsiz bir çalışmalarının fiyasko olduğunu, kaleleri gibi gördükleri doğu ve güneydoğu anadoluda halkın CHP’ye yöneldiğini ve meydanları doldurduğunu vurgulayan Oran “İktidarı kaybetme telaşına kapıldıklar. Önüne gelene saldırıp, Ağzına geleni söylüyorlar. İşte bu açıklamalarda bunun bir sonucudur.”
MİTİNGLERİMİZ HALK MİTİNGLERİDİR VE HERKESE AÇIKTIR
Öte yandan Bölgede yapılan CHP mitinglerine BDP’lilerin katılmasına yönelik eleştirilere de değinen Oran “Bölgede mitinglerimize binlerce insan katılmaktadır. Halk mitingleri olduğu için, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşlar adeta akın etmektedir. Buna merak eden yada CHP’nin projelerine sıcak bakan AKP’liler de dahil. Oysa, AKP’nin mitingleri başta kamu olanaklarının kullanılması ve personeli üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kalabalık olsun diye kamu çalışanları bile mitinglere götürülmektedir” dedi.

Print Friendly, PDF & Email