19 Mayıs 1919 laik, demokratik, çağdaş, aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Bugün, atalarımızın bizlere emanet ettiği yurdumuz karanlığa gömülmek istenmektedir. Cumhuriyet’in kaleleri yıkılmaya çalışılmakta, ülkemizin değerleri satılmaktadır. İnsanlar geçim sıkıntısı içinde gelecekten habersizdir. Ülkemizin bağımsızlığı önce ekonomik sonra da siyasal yönlerden sıkıntıya sokulmuş, ulusumuz yıkıcı, bölücü tehditler altında bırakılmıştır. Toplumun büyük bir çoğunluğu tembelliğe ve akıldan uzak yaşamaya alıştırılmaktadır.
Geleceğimiz olan gençlerimiz eğitimle ilgili sorunlar ve işsizlikle mücadele etmelidir. Ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizin tarihten gerekli dersleri çıkararak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerine, Atatürk’ün emanetine sahip çıkacaklarına inanıyorum.
Bu ülke sahipsiz değildir. Bu ülkenin aydınlık gençleri vardır. Cumhuriyet Halk Partisi yıkılmayan bir kale olarak proje ve kadrolarıyla bu karanlık gidişe el koymaya hazırdır. Geleceğimiz, gençlerimiz en büyük umudumuz, en değerli yatırımımızdır. İnanıyorum ki 13 Haziran’da doğacak güneş Türk Gençliği’ne ve ülkemize güzel günlere, aydınlık geleceğe giden yolu gösterecektir.
Büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Türk Gençliği’ne emanettir. Geleceğimiz olan gençlerimizin ülkemize getireceği aydınlığa inanıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.
Saygılarımla,
Umut Oran
CHP Genel Başkan Yardımcısı

Print Friendly, PDF & Email