-CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ORAN:
-”GALATASARAY BAŞKANI’NIN GÖREVİ, BAŞBAKAN’A
HAFİYELİK YAPMAK DEĞİL, TARAFTARINA SAHİP ÇIKMAKTIR”
-”SÖZ KONUSU OLAN ORGANİZE HAREKET DEĞİL, GALATASARAYA
VE GALATASARAYLILARA ORGANİZE HAKARETTİR. BAŞBAKAN ÖZÜR
DİLEMELİDİR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Galatasaray Veteran Takımı kalecisi Umut Oran, Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın görevinin ”Başbakan’a hafiyelik yapmak değil, taraftarına sahip çıkmak” olduğunu belirtti.
Oran, yaptığı yazılı açıklamada, Galatasarayın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılışı sırasında ortaya çıkan tepkinin, organize bir hareket olmadığını, ”Centilmenliği ile bilinen Galatasaray taraftarının dahi Başbakan’a bu şekilde tepki vermesinin, yükselen ‘dip dalgasının’ açık bir tezahürü” olduğunu öne sürdü.
Galatasaray yönetiminin, protesto edenlerin kamerayla tespit edilerek bir daha stada alınmayacağı yönündeki açıklamasını eleştiren Oran, kulüp yönetiminin, taraftarının yanında olması gerektiğini, bu açıklamaların kabul edilemeyeceğini ifade etti. Umut Oran, şöyle devam etti:
”Üstelik bu tepkilerin sadece bir grup tarafından organize edildiğini iddia etmek, oradaki 50 bine yakın vatandaşın tepkisini hiçe saymaktır. Bu yaşanan olay, bir halk tepkisidir. Meşru protestoların başbakanlarca cezalandırıldığı, en doğal haklarını kullanarak şiddet içermeyen protestoya katılan vatandaşların polis kameraları ile tehdit edildiği, kulüp başkanlarının başbakan korkusuyla protesto hakkını kullanan sporseverleri cezalandıracağını açıkladığı, bir kesim basının protestoları örtmek için canhıraş çaba gösterdiği ülkelere, demokrasi değil, olsa olsa polis devleti denir. Statta yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, Başbakan’ın buyurgan ve otoriter üslubu AKP dönemi bürokratlarına da yansımıştır. Bunun son örneği, Başbakan’ı stadın tek mimarı olarak göstermek için kantarın topuzunu kaçıran TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın stat açılışında yakışıksız bir üslupla yaptığı, Galatasaray camiasını ve tüm sporseverleri rencide eden konuşması olmuştur.
Gerek stadı adeta GS’ye bağışladığı imajını vermeyen çalışan Başbakan, gerekse TOKİ Başkanı, kullandıkları kaynağın kendi kişisel servetleri değil, kamu kaynağı olduğunu unutmamalıdır. Hiçbir vatandaşın kendi vergisi ile oluşturulan kamu kaynakları için siyasilere veya bürokratlara minnet duyma, biat etme zorunluluğu yoktur.”
Başbakan Erdoğan’ın,  ”Statta GS’in bir Allah kuruşu olmadığı” yönündeki ifadesinin doğru olmadığını belirten Oran, Galatasarayın yaklaşık 30 yıl süreyle kullanım hakkına sahip olduğu Ali Sami Yen Stadı’nı yeni stadın yapımı karşılığında TOKİ’ye devrettiğini, TOKİ’nin, Ali Sami Yen’in arazisini 416,5 milyon TL’ye Nurol Holdinge sattığını anlattı. Galatasarayın yeni stadının yanındaki arazinin de 232 milyon liraya Ağaoğlu’na satıldığını belirten Oran, bunun da Hazine’ye ek bir kaynak oluşturduğunu kaydetti.
Oran, açıklamasında şu görüşlere de yer verdi:
”Galatasaray Başkanı’nın görevi Başbakan’a hafiyelik yapmak değil, taraftarına sahip çıkmaktır. Stat, Başbakan’ın parasıyla yapılmadı, yalnız Galatasaraylılar değil, Arena’da bulunan tüm futbolseverler ıslık ve tepkileriyle Başbakan’ın, TOKİ yöneticilerinin rüşvetle alkış toplama anlayışını protesto ettiler. Başbakan, AKP anlayışıyla giderek tırmanan AKP uygulamalarının halkta yarattığı tepkiyi ve bu tepkinin patlaması olan protestoları ya anlamıyor ya da anlamazlıktan gelerek organize hareketten bahsediyor. Söz konusu olan organize hareket değil, Galatasaraya ve Galatasaraylılara organize hakarettir. Başbakan özür dilemelidir.

Print Friendly, PDF & Email