CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran “Dünya Saygın İş Günü”nü kutladı.
Umut Oran, “Bu gün dolayısıyla CHP olarak, Ülkemizde sosyal taraflar ve ILO tarafından yürütülen  “İnsana Yakışır İş Ülke Programının” başarıya ulaşması için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmekteyiz. CHP iktidarında bu programın başarıya ulaşması için gerekli yasalar düzenlemeleri hızla yapılması konusunda sosyal taraflarla işbirliği içinde olacağız” dedi.
İletişim Koordinatörlüğü (Ankara)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran “Dünya Saygın İş Günü”nü kutladı. Oran, kutlama mesajında,Cumhuriyet Halk Partisi olarak Emekçilerin ve zor koşullarda üretim ve istihdam yaratan tüm kesimlerin 7 Ekim “İnsana Yakışır İş Gün’lerini” kutlarız” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın “Dünya Saygın İş Günü” dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajı şöyle:
Bilindiği üzere ILO Genel Direktörü Juan Somavia 1999 yılında “İnsan Onuruna Yakışır İş” kavramının ILO gündemine alınmasını sağlamıştı. Bu tarihten sonra da insan onuruna yakışır iş kavramı çerçevesinde cinsiyet ayrımcılığına, kayıtdışı istihdama, çocuk işçiliğine ve ILO standartlarına uymayan çalışma koşullarını ortadan kaldırmak için ciddi bir mücadele başlatıldı. Hükümetler sosyal taraflar ile işbirliği içinde İnsana Yakışır İş programları hazırladı. Birleşmiş Milletler Örgütü de kendisine bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü’nün bu girişimine destek vermek amacıyla 7 Ekim tarihini   “İnsana Yakışır İş Günü” ilan etti.
Bu gün dolayısıyla CHP olarak, Ülkemizde sosyal taraflar ve ILO tarafından yürütülen  “İnsana Yakışır İş Ülke Programının” başarıya ulaşması için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmekteyiz. CHP iktidarında bu programın başarıya ulaşması için gerekli yasalar düzenlemeleri hızla yapılması konusunda sosyal taraflarla işbirliği içinde olacağız.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Emekçilerin ve zor koşullarda üretim ve istihdam yaratan tüm kesimlerin 7 Ekim “İnsana Yakışır İş Gün’lerini” kutlarız.

Print Friendly, PDF & Email