Hükümet ve Başbakan, yaklaşan Anayasa Halk Oylaması ile ilgili “evet” yönünde görüş bildirmeleri ve oy kullanmaları yönünde yapmış oldukları siyasi baskıyı, STÖ , DKÖ, Sendikalar ve yarı resmi STÖ’lerin üzerinden çekmeli.
Son zamanlarda iş dünyası yaklaşan Anayasa Halk Oylaması yüzünden Hükümet ve Başbakan tarafından ablukaya alınmış durumda.
Üzerlerinde psikoljik baskı uygulanan iş dünyası, açık bir biçimde “demokrasi istiyorsanız” referanduma mutlak destek vermeleri ve bunu da açık beyan etmeleri yönünde zorunlu bırakılmaktadırlar.
Demokrasinin çimentosu olan iş dünyası ve emek dünyası temsilcileri üzerinde yapılan baskının son derece ahlak ve etik dışı oldugunu vurgulayan Umut Oran, Hükümeti, iş dünyasını rahat bırakması konusunda uyardı.
16 Ağustos günü, TOBB Yönetim Kurulu ile yapılan toplantı sonrasında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, TOBB Yönetim Kurulu ile ekonomide aksayan hususlar konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.
Toplantıda özellikle, iş dünyası, esnaf ve çiftçinin borç ve faiz sarmalından kurtulması için mutlak bir formül bulunması gerektiği, ayrıca Ekonomik Sosyal Konsey’in, 24 aydır toplanmadığından duyulan rahatsızlık, ihracatda uygulanan rekabetçi olmayan kur politilası ve Türk Ticaret Kanunu’nu ve de parekendeciler yasası ile ilgili TBMM’nde yapılması gereken düzenlemeler üzerinde görüşüldü.
Umut Oran, ekonomik krizle mücadelede büyük bir rol üstlenen STÖ ve DKÖ’nin Turkiye icin çok onemli olduğunu ve Hükümet’in onların önünü açması gerektiğini, onların siyaset üstü kurumlar olması gerektiğini, siyasete asla alet olmamaları ve de edilmemeleri gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Print Friendly, PDF & Email