CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Mali Kural ertelenmiştir, çünkü AKP Hükümeti 2011’de milletimizin parasını, milletimize hesap vermeden keyfince harcamak istemektedir” dedi.
Umut Oran; “Hükümetin Mali Kural’ı ertelemekteki tek amacının 2011’de rahat rahat seçim ekonomisi uygulamak olduğunu belirtti ve “Sayın Başbakan, doğru ekonomi politikalarıyla işsizliğe çözüm bulmakla yükümlüyken, devlet kasasını AKP’nin kasası haline getirmiş, seçimleri kazanabilmek için har vurup harman savurma derdine düşmüştür” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Oran, Mali kuralın bir daha ne zaman gündeme geleceği belli olmayacak şekilde ertelenmesinin, AKP Hükümeti’nin ekonomi yönetimindeki ciddiyetsizliğinin yeni bir göstergesi olduğunu söyledi.
Umut Oran sivil toplum örgütlerini, kaynaklarımızın daha çok iş ve daha çok aş yaratmak yerine, AKP’nin menfaatleri için kullanılmasına yol açacak bu kararı protesto etmeye, toplumun kaynaklarına sahip çıkmaya davet etti.
Mali Kural’ın ertelenmesini ve hükümet adına bu konuda yapılan açıklamaları değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran yazılıl bir açıklama yaptı.
“Sivil toplum örgütlerimizi, kaynaklarımızın daha çok iş ve daha çok aş yaratmak yerine, AKP’nin menfaatleri için kullanılmasına yol açacak bu kararı protesto etmeye, toplumun kaynaklarına sahip çıkmaya davet ediyorum.” diyen Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın açıklaması şöyle ;
“Sanayi Bakanı Nihat Ergün dün yaptığı açıklamada Mali Kural’ın 2011 yılında uygulamaya konulmayacağını, Mali Kural’ın en iyi ihtimalle 2012 yılında yürürlüğe girebileceğini açıkça dile getirmiştir.
Mali kuralın bir daha ne zaman gündeme geleceği belli olmayacak şekilde ertelenmesi AKP Hükümeti’nin ekonomi yönetimindeki ciddiyetsizliğinin yeni bir göstergesidir.
2010 yılındaki ekonomik büyüme ne yazık ki tamamen iç tüketim kaynaklı olmuştur. İthalat hızla artarken ihracatımızdaki katma değer hızla düşmektedir. 2010 yılının ilk yarısında dış ticaret açığının 2,5 kat artmasına sebep olan bu büyüme modeli sürdürülebilir değildir. Üstelik bu sanal büyüme işsizliği de azaltmamaktadır. İşsizlik oranları yüzde 12’nin üzerinde kabul edilemeyecek yüksek seviyelere oturmuştur.
Sürdürülebilir büyüme ancak iç tasarruf ve yatırımların artırılmasıyla sağlanabilir. AKP’nin ekonomik politikaları bunun tam tersi sonuçlar doğurmaktadır.
Hükümetin Mali Kural’ı ertelemekteki tek amacının 2011’de rahat rahat seçim ekonomisi uygulamaktır. Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan, doğru ekonomi politikalarıyla işsizliğe çözüm bulmakla yükümlüyken, devlet kasasını AKP’nin kasası haline getirmiş, seçimleri kazanabilmek için har vurup harman savurma derdine düşmüştür.
Mali Kural ertelenmiştir, çünkü AKP Hükümeti 2011’de milletimizin parasını milletimize hesap vermeden keyfince harcamak istemektedir.
Herkesin önünde verdiği Mali Kural sözünü tutmayan Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan sessizliğe gömülmüş durumdayken, Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün bu ciddiyetsizliği savunması manidardır. Gönül isterdi ki Sayın Sanayi Bakanı, sanayimizde daha çok istihdam sağlanarak işsizliği azaltacak kapsamlı bir sanayi stratejisi üzerine açıklamalar yapıyor olsun.
Tüm sivil toplum örgütlerimizi, kaynaklarımızın daha çok iş ve daha çok aş sağlamak yerine, AKP’nin menfaatleri için kullanılmasına yol açacak bu kararı protesto etmeye, toplumun kaynaklarına sahip çıkmaya davet ediyorum”

Print Friendly, PDF & Email