Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayicileri Meclis Başkanı Umut Oran, Avrupa Birliği Ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerle ilgili bir toplantı nedeniyle Brüksel’de bulunurken, Bakan Kır’a da ziyarette bulundu.
Brüksel Bölge Hükümeti Bakan Kır, Umut Oran’ı makamında kabul ederken, kendisinin özel sektördeki çalışmaları yanında CHP’li bir siyasetçi olduğuna vurgu yaparak, uzun süredir CHP’li bir siyasetçinin ziyaretçi olmadığını ve bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CHP’li TOBB temsilcisi Umut Oran da bakan Kır’ın çalışmalarını uzun süredir takip ettiğini ve Türk kökenli bir Bakan olarak sadece Türklerin değil tüm Brüksel’in Bakanı olarak görev yapmasını takdirle karşıladığını bildirdi.

Oran , “ Burada Türk özel sektörünün Gümrük Birliği anlaşmasından kaynaklanan sorunlarını dile getirdim. 3 Temel konu da sorunlar yaşıyoruz: AB üçüncü ülkelerle istediği gibi serbest ticaret yapabilirken biz AB’nin onayını almak zorundayız. Bu durum özel sektörün çalışmalarını sıkıntıya sokuyor. İkinci olarak Türk nakliyecilerimize uygulanan kota ve yüklü maliyetlerin azaltılması. Son olarak da Türk işadamlarımızın iş görüşmeleri , fuar vb. Gibi sebeplerle AB ülkelerine gelmek istediklerinde karşılaştıkları vize problemlerinin çözülmesi” konuları hakkında bir konuşma yaptım. Buraya gelmişken de uzun süredir çalışmalarını takdirle izlediğim Bakan Kır’ı da ziyaret etmek istedim” dedi.
Bakan Kır ise ziyaretten duyduğu memmnuniyeti dile getirirken, bu vesileyle son günlerde yaşanan sıcak dünya gündemi hakkında da mesajlarını iletti. “ Hazır basın mensuplarımız buradayken, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları da kınamak stiyorum ve partimiz PS’in de bu konudaki girişimlerinden bahsetmek istiyorum. PS’in parti büro toplantısında yaklaşık 100 kişinin oy birliği ile Gazze’deki saldırıları kınayan bir bildiri yayınladık. İsrail’n askeri saldırılarını durudurması gerektiği ve ateşkes ilan edilmesini talep ettik. Bunun yanında gazze’ye insani yardım yapılması ve basının bölgeye girme hakkının verilmesini istedik. Özgürlükler dünyasında yaşarken, herkes basın özgürlüğünden sözediyor. Ama İsrail buna hiç uymuyor. Gazze’ye basın girebilmeli” dedi

Print Friendly, PDF & Email